Gezondheid

Koffie direct na het opstaan? Niet doen!

2 jun , 2015   Video

Je zou ze de kost moeten geven, mensen die direct na het opstaan een kop koffie nemen om wakker te worden. Toch kun je dit beter niet doen (als we de mensen van het Youtube kanaal ASAP Science moeten geloven). Zij zeggen namelijk dat het beter is om een uurtje of twee te wachten met het consumeren van je eerste bakkie.

Reden hiervoor zou de hoeveelheid van het stresshormoon Cortisol zijn die zich in de ochtend in je lichaam bevindt. Dit hormoon zorgt er voor dat je alert bent. Als je in de ochtend koffie drinkt, dan werkt de cafeïne in op de cortisolproductie. Je lichaam produceert hierdoor minder cortisol en heeft meer cafeïne nodig om dat te compenseren. Na verloop van tijd heeft je lichaam steeds meer cafeïne nodig, omdat de kop koffie je natuurlijke cortisolboost gaat vervangen.

Als je dus rekening houdt met de momenten waarop het cortisolgehalte in je lichaam  het hoogst is, kun je dus beter koffie drinken tussen tien en twaalf uur in de voormiddag en tussen twee en vijf in de namiddag… doe er je voordeel mee 😉

, ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.