Apparatuur

Wat is de beste koffiemachine reiniger?

13 aug , 2020  

Als u deze blog leest, bent u ongetwijfeld een groot koffieliefhebber. En in dat geval weet u ook dat het van groot belang is uw koffie- of espressomachine regelmatig te reinigen. U wilt er in alle gevallen zeker van zijn dat ieder kopje even goed smaakt en dat uw koffiemachine zo lang mogelijk mee gaat. Bij regelmatig gebruikt van uw machine is het juiste onderhoud cruciaal. Na verloop van tijd kunnen er verstoppingen ontstaan door opgehoopt koffievet en koffieaanslag. Om deze problemen te voorkomen of te verhelpen, doet het u er goed aan om gebruik te maken van speciale reinigingstabletten.

Hoe vaak moet u uw koffiemachine reinigen?
Een koffiemachine reinigen is met reinigingstabletten een eenvoudig klusje. En omdat het zo makkelijk is zou u het ook vaker moeten doen. Om de smaakbeleving van ieder kopje koffie niet aan te tasten, wordt er aangeraden om minimaal een keer in de maand de machine te reinigen met reinigingstabletten. Wanneer u de tijd heeft kan het zeker niet kwaad om dit nog vaker te doen. Het is een klusje dat u misschien wel snel vergeet, dus markeer datums in uw agenda of zet het in de kalender van uw mobiele telefoon. Zo voorkomt u dat de levensduur van uw koffiemachine afneemt. Vereenvoudig het onderhoud van uw koffiemachine dus vandaag nog een doosje met reinigingstabletten te bestellen.

Reinigingstabletten in plaats van schoonmaakmiddelen
Er wordt wel eens gezegd dat koffie- en espressomachines schoongemaakt kunnen worden met allerlei schoonmaakmiddeltjes zoals azijn, citroenzuur of chloor. Dit kan echter schadelijk zijn voor uw apparaat. Vooral de chemische middelen werken over het algemeen erg agressief en kunnen het inwendige systeem van uw koffieapparaat aantasten. Daarom raden wij aan om reinigingstabletten te gebruiken van bijvoorbeeld koffie-tabletten.nl. Dan bent u er van verzekerd dat uw apparaat in topvorm blijft!

, , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.