Apparatuur, Horeca

Franke Mytico maakt baristakwaliteit koffie eenvoudig

12 sep , 2023  

Franke Coffee Systems introduceert vandaag de Mytico. Een professionele semiautomatische koffiemachine die kwaliteit en gastvrijheid samenbrengt. De nieuwste technologie zorgt dat niet alleen gekwalificeerde barista’s, maar iedereen klanten een kop koffie van professionele kwaliteit kan presenteren. Het gemakkelijke gebruik, de gereduceerde hoogte en de mogelijkheid om met twee collega’s tegelijk koffie te zetten, zorgt dat het personeel de tijd heeft om te doen waarvoor zij in de horeca zijn gaan werken: contact maken met de klant. De prijswinnende Mytico zet niet alleen koffie die de consument vaker wil drinken, maar geeft ook de ruimte voor het bieden van een klantervaring waarvoor deze terugkomt.

Veeleisende consument bedienen
De koffieconsumptie groeit nog steeds en de eisen van de koffieconsument groeien mee. Koffiedrinken buiten de deur is een ervaring; van de smaak van de koffie tot en met de service. Tegelijkertijd is er in Nederland een steeds groter tekort aan vakmensen die deze kwaliteit en ervaring kunnen bieden. Er ligt dus een enorme uitdaging voor ondernemers om te voldoen aan de eisen van de koffieconsument om elke dag, consistent, een koffie-ervaring van hoge kwaliteit te serveren.

Baristakwaliteit én gevoel bieden
De Mytico – het eerste product binnen Franke’s nieuwe productcategorie Beyond Traditional – maakt van een alledaagse gebeurtenis een ware koffie-ervaring. Met nieuwe technologie kan al het personeel consistent een heerlijke kop koffie zetten, zonder dat daarvoor veel training nodig is. Ook de gereduceerde hoogte van het apparaat geeft ruimte om het gesprek met de klant aan te gaan, terwijl je dankzij het hoge gebruiksgemak consistent baristawaardige kwaliteit koffie presenteert. Zo biedt Franke met de Mytico niet alleen een goede kop koffie, maar ook een plezierig koffiemoment.

Twee modellen van Mytico gelanceerd: Due en Vario
De Mytico is gemaakt van Zwitserse kwaliteitsmaterialen die garant staan voor zekerheid en een lange levensduur. Het koffieapparaat is geïnspireerd op traditioneel Italiaans design, waardoor de machine iedere professionele omgeving verrijkt. Franke Coffee Systems brengt de eerste twee modellen van de Mytico-lijn op de markt: Mytico Due en Mytico Vario.

De Mytico Due omarmt het ambacht van het koffie presenteren. Met tweestapsbereiding – met volledig geautomatiseerd of traditioneel stoomstaafje – geeft de koffiemachine creativiteit de ruimte. Ook bevordert het apparaat de klantloyaliteit. De automatische bediening en het intuïtieve ontwerp met gereduceerde hoogte stelt horecapersoneel in staat om zich te richten op een persoonlijk connectie met de persoon aan de andere kant van het apparaat.

De Mytico Vario geeft dankzij de eenvoudige configuratie en geautomatiseerde bediening prioriteit aan gebruiksgemak. Daarbij zorgt deze machine voor een consistent en efficiënt koffiezetproces mét een hoog kwaliteitsniveau. Dankzij de flexibiliteit van de Mytico Vario kunnen kenmerkende (‘signature’) koffies worden gezet. Het geïntegreerde melksysteem vermindert melkverspilling. Ook biedt deze feature de mogelijkheid om een scala aan dranken met gemak te zetten, terwijl het stoompijpje voor melkalternatieven kruisbesmetting vermindert. Doordat twee mensen er tegelijkertijd snel mee kunnen werken, biedt de Mytico Vario biedt bovendien efficiëntie. En dankzij het moderne ontwerp toont het apparaat Italiaanse elegantie.

Op afstand managen
Ook wanneer je meerdere zaken hebt, is de Mytico een oplossing. De apparaten kunnen volledig worden geïntegreerd in Franke’s Digital Services, wat het mogelijk maakt om de individuele koffiemachine of een hele vloot daarvan op afstand te monitoren en te beheren. Hierdoor ontsluit de nieuwe Mytico-lijn nog meer potentieel voor eigenaren van koffiebedrijven. In elk segment, op elke locatie en op elke schaal.

De koffielat hoger leggen
Dat de Mytico niet onder doet voor baristakwaliteit koffie is ook de ervaring van tweevoudige winnaar van de SCA World Barista Championship Wojciech Tysler: “Mijn passie voor het perfecte kopje koffie en gastvrijheid is wat mij met Franke Coffee Systems verbindt. Voor het zetten van een baristawaardige kop koffie is er hoge kwaliteit bonen, water van goede kwaliteit en op de juiste temperatuur, een geoefende barista en de juiste koffiemachine nodig. Ook vraagt het om het juiste koffieapparaat. Dankzij Franke’s semiautomatische Mytico-machines kan ik al mijn kennis en creativiteit als barista inzetten en kunnen niet alleen ik, maar alle horecamedewerkers de koffielat hoog leggen en hun klanten een consistent kop koffie zetten. Het mooie van deze nieuwe en innovative koffieapparaten is dat ook horecapersoneel dat geen professionele baristatraining heeft gehad professionele resultaten kan halen.”

Focus op details
Marco Zancolò, CEO of Franke Coffee System licht toe: “Bij Franke verenigen we bij de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën altijd onze expertise en kennis van de kleinste details. De Mytico past zich naadloos aan iedere omgeving aan. Zonder concessies te doen aan barista-kwaliteit, de performance of de betrouwbaarheid. Daarmee is het een echte gamechanger onder de zakelijke koffiemachines.”

, , , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.