Apparatuur, Koffie

French press 2.0: De Espro Press

26 aug , 2016   Gallery

Wat krijg je als twee koffiefreaks zich volledig inzetten voor een wereld met betere koffie en thee? Espro! De van oorsprong Canadese startup is ontstaan op de achterkant van een servetje onder het genot van een kop koffie. Uniek aan het ontwerp van Espro is het dubbele, extra fijne filter die zorgt voor een rijke smaak zonder (koffie)gruis. Daarnaast voorkomt het design van de press in combinatie met het filter dat thee of koffie blijft trekken. Genieten van je zelf gebrouwen creatie tot de laatste slok: dit is de French press zetmethode op zijn allerbest.

De French press zetmethode werkt eenvoudig: je schept versgemalen koffie of losse thee in de French press en giet heet water (ca. 90°C voor koffie) erover. Even wachten (zodat geuren en smaken maximaal vrijkomen), filter naar beneden drukken en klaar is je koffie of thee.

No mess, no over-extraction
Een nadeel van de French press zetmethode is dat het filter vaak niet fijn genoeg is of niet perfect afsluit, waardoor je laatste slok uit gruis bestaat of koffie of thee te lang blijft trekken en bitter wordt. De Espro Press beschikt over een gepatenteerde, dubbele microfilter die een einde maakt aan (koffie)gruis op de bodem. Het filter sluit bovendien volledig af, zodat je een geïsoleerde ruimte onderin krijgt en de koffie of thee niet meer in aanraking komt met het water. Het ‘brouwen’ stopt en de smaak blijft gelijk.

Mooie modellen
Kies het model die bij jouw smaak en stijl past. De originele Espro Press P7 is van dubbelwandig roestvrij staal (geborsteld of glanzend) en houdt hiermee dranken lekker lang warm. De P3 en P5 zijn de glazen varianten van de Espro Press. Leuk om ‘live’ te zien hoe jouw drank gemaakt wordt. Het speciale glas is 40% dikker dan dat van andere French press kannen. Zo blijft koffie en thee langer warm en kan het glas tegen een stootje. De safety-lock zorgt ervoor dat de glazen kan er niet uitschiet tijdens het schenken, maar je kunt hem er wel uithalen en gemakkelijk schoonmaken.

De Espro Press P7 is verkrijgbaar in de maten 550 ml (€ 109), 1 liter (€ 129).

De Espro Press P3 heeft een houder van zwart kunststof en is verkrijgbaar in de maten 550 ml (€ 49,95) en 1 liter (€ 64,95).

De Espro Press P5 heeft een houder van glanzend roestvrij staal en is verkrijgbaar in de maten 550 ml (€ 69,95) en 1 liter (€ 85,95).

Voor de avonturiers: Espro Travel Press
Wil je waar ook ter wereld (in de trein of auto naar je werk of op een idyllisch tropisch eiland) je favoriete koffie en thee kunnen drinken? De Espro Travel Press maakt het werkelijkheid! Het enige wat je nodig hebt, is koffie of thee en toegang tot heet water. Druk na enkele minuten het filter naar beneden, schroef de dop erop en je koffie of thee to go is klaar om met je mee te gaan. De beker is lekvrij en houdt lang warm. Je kunt de koffie dus ook al thuis zetten en opdrinken tijdens het hiken of fietsen.

De Espro Travel Press is verkrijgbaar in matzwart, helderwit, geborsteld roestvrij staal en rood vanaf € 44,95 (350 ml).

Over Espro
Espro is een van oorsprong Canadese startup die zich richt op het ontwikkelen van producten waarmee je de beste smaak uit koffie en thee haalt. De producten worden in Nederland gedistribueerd door Creative Brands.

Kijk voor meer informatie op: www.creative-brands.nl.

, , , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.