Overig

Overname DE Master Blenders vrijwel rond

10 sep , 2014  

Oak Leaf, het investeringsvehikel van Joh. A. Benckiser, heeft zijn overnamebod op koffie- en theebedrijf DE Master Blenders woensdag onvoorwaardelijk verklaard.

Investeerders die hun aandelen nog niet hebben aangeboden, kunnen dat alsnog doen tussen 19 en 25 september. Aandeelhouders die hun aandelen al wel hebben aangeboden, krijgen op 23 september uitbetaald.

Op het moment dat na deze periode 95 procent of meer van de aandelen ter overname is aangeboden, wordt Oak Leaf direct wettelijk eigenaar van Douwe Egberts. De koffiemaker kan dan van de beurs worden gehaald. Bij een aanbod van tachtig tot 95 procent van de aandelen volgt een zogenoemde juridische fusie, waarbij Douwe Egberts fuseert met een andere bv.

Joh. A. Benckiser wil voormalig Mars-bestuurder Pierre Laubies benoemen als bestuursvoorzitter als de overnamedeal is goedgekeurd door de aandeelhouders

Laubies is adviseur van CVC Capital Partners en was eerder topman van de wereldwijde huisdiervoedingactiviteiten van Mars. Laubies moet Michiel Herkemij opvolgen, die DE Master Blenders in december vorig jaar verliet nadat hij slechts 12 maanden aan het roer stond. De Nederlander Bart Brecht wordt bestuursvoorzitter (chairman)

JAB
De Duitse holding JAB is al actief in de koffiebranche. Het heeft meerderheidsbelangen in de Amerikaanse ketens Peet’s Coffee & Tea en Caribou Coffee.

Joh. A. Benckiser (JAB) is eigendom van de familie Reimann, met een geschat vermogen van 11 miljard dollar één van de rijkste families van Duitsland. JAB is onder meer ook eigenaar van parfumhuis Coty, met merken als Davidoff en Joop!.

Sara Lee
DE Master Blenders 1753, voorheen bekend als Douwe Egberts, kreeg vorig jaar juni een beursnotering aan de Amsterdamse AEX, na jarenlang onderdeel te hebben uitgemaakt van het Amerikaanse voedingsmiddelenbedrijf Sara Lee.

Maar al snel na de verzelfstandiging onder leiding van interim-CEO Jan Bennink werd duidelijk dat Douwe Egberts opnieuw zou worden overgenomen. In april dit jaar bracht JAB een bod uit van 12,50 euro per aandeel, wat het bedrijf als geheel waardeerde op 7,75 miljard euro.

Bron: NU.nl

By


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.