Overig

Koffievoorkeur is verbonden aan persoonlijkheid

10 sep , 2014  

Jouw favoriete koffiedrankje zegt meer over jouw persoonlijkheid dan je in eerste instantie denkt. Nederlanders drinken zo’n 3,2 kopjes koffie per persoon per dag. Het is hiermee de meest gedronken drank van ons land (CBS). Maar jouw cappuccino zegt meer over je persoonlijkheid dan je in eerste instantie zou denken. Volgens een nieuwe studie blijkt de soort koffie die je drinkt veel te zeggen over jouw persoonlijkheid.

Tijdens een studie aan de State University van Los Angeles werden duizend koffiedrinkers onderzocht. Bij elke persoon werd er gekeken naar zowel de koffievoorkeur als de persoonlijkheid, zo meldt The Independent.

Er werd tijdens het onderzoek onder andere gekeken naar geduld, perfectionisme, gevoeligheid en waakzaamheid. Mensen die zwarte koffie drinken zijn echte no-nonsense types die een voorkeur hebben voor eenvoud maar ze zijn ook ongeduldig en kunnen niet goed tegen veranderingen.

De latte-drinkers zijn vaak druk met het tevreden stellen van anderen en zijn licht neurotisch. De cappuccino liefhebber is een perfectionist en stelt hoge eisen. Daarnaast zijn ze ook vaak overgevoelig. De liefhebber van snelfilterkoffie is een rustiger type. Deze persoonlijkheid wordt ook verbonden met uitstelgedrag. Wie graag een zoete ijskoffie bestelt, blijkt uit het onderzoek een echte trend-setter te zijn die zorgeloos door het leven gaat.

Bron: MetroNieuws.nl

By


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.