Horeca, Overig

Koffiesalon in Westerstraat mag geen koffie meer schenken

29 sep , 2014  

Een winkel in meubels met daarbij een koffieschenkerij. Dat is het idee achter de Koffiesalon in de Westerstraat. De rechter oordeelt echter dat het meer een horecagelegenheid is en dus in strijd is met het bestemmingsplan.

De rechtbank komt met dat besluit nadat het college van B&W al eerder besloot dat de koffiezaak geen consumpties meer mocht verkopen. De Koffiesalon kreeg daarna de mogelijkheid om aanpassingen te verrichten, maar die zijn tot nu toe onvoldoende, zo vindt de rechter. De tent heeft overduidelijk een horeca-uitstraling, door onder meer de acht meter lange bar die door het pand loopt.

De Koffiesalon in de Jordaan is sinds vorig jaar oktober geopend. Naast deze vestiging zijn er nog vijf Koffiesalons in de stad. In 2015 komt er nog een zesde filiaal bij, op het Damrak.

In augustus stemde het college van B&W nog in met een conceptbesluit om het makkelijker te maken voor winkels en andere instellingen, zoals ziekenhuizen, kerken en volkstuinkantines, om naast hun standaard assortiment ook de gelegenheid te bieden bijvoorbeeld koffie of gebak te serveren. Dat mag alleen als het horecagedeelte ondergeschikt is aan de andere activiteiten in het pand.

Bron: Parool.nl, Jasper Piersma

Wat vinden jullie?

Is het verruimen van deze regels een goede stap of oneerlijke concurrentie voor de horeca? Stem in de poll op Koffiepraat.nl >

By


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.