Overig

Dé kantoor koffietrend van 2022

11 aug , 2022  

De helft van het jaar zit er weer op. Tijd om te kijken naar de grootste kantoortrends. Met deze week koffie in de hoofdrol. Want door het vele thuiswerken wordt het ‘ontmoeten’ op kantoor – met daarbij een goed kopje koffie – steeds belangrijker. Maar wat zijn nu de koffietrends die op kantoor gelden en zijn deze door het vele thuiswerken veranderd? We vertellen je het in dit blogartikele.

Vooral die koffietuin – of koffiecorner, kantine, hoe je het ook noemt – wordt dus steeds belangrijker. Want sparren en brainstormen met je collega’s is toch veel fijner met een heerlijke kop koffie of thee binnen handbereik? Onderzoek heeft uitgewezen dat zelfs de geur- en smaakbeleving van koffie eraan bijdraagt dat je beter in je vel zit op je werkplek.

Hetzelfde als thuis

Veel mensen zijn zich tijdens de thuiswerk periode tijdens de pandemie gaan verdiepen in koffie. De ‘melk en suiker’ periode is net als een fout trainingspak verleden tijd. Steeds meer mensen weten meer over de herkomst van koffie. Hierdoor is de voorkeur voor duurzame koffie flink gestegen en is ook de plantaardige melk in trek.

De trend laat zien dat we ook als we aan het werk zijn een latte macchiato of een flat white willen bereiden met verse melk drinken. En we willen op het werk dezelfde keuzes kunnen maken als thuis. Wanneer je collega thuis het liefste een cappuccino met havermelk drinkt, wil hij of zij dit ook op kantoor kunnen drinken. De duurzame trends die in de horeca al geruime tijd geleden, breken nu ook door op kantoor. Een goede zaak, als je het ons vraagt!

Duurzamer koffie drinken

Steeds meer collega’s voelen zich maatschappelijk betrokken en de klimaatverandering is dan ook een veelkomend onderwerp tijdens de pauzes. Wereldwijd hebben we te maken met natuurrampen. Zo is er ook sprake van meer droogte en extreme regenval. Als kantoor kun je dus niet achterblijven door te kiezen voor duurzame koffie.

We willen weten wat de oorsprong is van onze producten; uit welk land komt onze koffie, is deze wel duurzaam geproduceerd, onder welke arbeidsomstandigheden, welke certificaten heeft de koffie? Zorg voor transparantie over je koffie naar je collega’s en laat ze meebeslissen over welke bonen jullie aanschaffen.

Plantaardige melk in je koffie

De trend van plantaardige melk is al een aantal jaar zichtbaar. En dat betekent niet dat we met zijn alle in hippie kleding koffie drinken, maar consumenten drinken thuis en in de horeca nu eenmaal steeds vaker plantaardige melk. Dit heeft ervoor gezorgd dat er inmiddels meerdere varianten en merken plantaardige melk op de markt zijn. Ook voor de koffie willen we een vegan oplossing. Deze trend wordt nu ook doorgezet naar kantoor. Maar een vegan oplossing op kantoor is nog niet heel erg gebruikelijk.

De koffietrend van 2022 liegt er niet om; duurzaamheid is key! Kunnen de werknemers van jouw kantoor al genieten van duurzame koffie en plantaardige melk?

By


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.