Horeca, Koffie

Trend! Koude koffie

9 jan , 2015  

Wij wisten dit natuurlijk al lang, maar ook bij Smit & Dorlas is het kwartje nu gevallen ­čśë Zo lezen we in onderstaand nieuwsbericht van de website:

Cold brew coffee (ook wel Dutch Coffee genoemd) gaan we in 2015 steeds vaker zien in de horeca. Er zijn verrassende combinaties mee te maken, zoals bijvoorbeeld cocktails. Maar ook tijdens zomerse dagen is het genieten van deze verfrissende koffie.

Unieke smaak

Cold brew coffee is zoeter van smaak dan hete koffie en heeft minder bitters en zuren. Er zijn dan ook vele variaties te maken met deze unieke koffiesmaak. Het extract is puur te drinken. Maar ook heerlijk met of zonder ijs. Extra speciaal wordt de smaak met gecondenseerde melk en ijsklonten. Het extract geeft een unieke smaak als ingredi├źnt in gerechten of cocktails. Genoeg inspiratie ook hier op Pinterest!

Zetten van de koude koffie

Deze Cold Brew coffee wordt gezet via een extractiemethode waarbij water druppelsgewijs door de koffie loopt. Het koude water zorgt ervoor dat de koffie de tijd heeft om haar smaak af te geven aan het water. Via een filter in de brewer wordt de koffie direct gefilterd. Na het filteren van dit water is de cold brew coffee klaar. Het zetten van deze koude koffie duurt tussen de 15 en 24 uur. 

Bron: SmitDorlas.nl

, , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.