Horeca, Koffie

Pelican Rouge

16 okt , 2014  

Autobar, en dat is een van de grootste spelers in de vending-wereld, is overgenomen door zijn schuldeisers. Die verhuizen het hoofdkantoor van Londen naar Dordrecht en veranderen de naam in Pelican Rouge.

Autobar zat slecht in de slappe was – de groep had een schuldenlast van circa 900 miljoen euro – maar eigenaar CVC heeft nu een regeling getroffen met de schuldeisers van de specialist in koffie-, soep-, snoep- en frisdrankautomaten voor kantoren. Het investeringsfonds kocht Autobar in 2010 voor 1,2 miljard euro, maar beleefde daar amper plezier aan.

De schuldeisers hebben het merendeel van de uitstaande schulden omgezet in aandelen en meteen de schuldenlast van het bedrijf gehalveerd tot zo’n 450 miljoen euro. Daarnaast krijgt de groep ook nog uitstel van terugbetaling tot het eind van de looptijd, met de optie om de niet-terugbetaalde schuld plus rente eveneens om te zetten in aandelen. Dat alles moet het bedrijf weer de nodige ademruimte bieden om zijn verplichtingen na te komen en aan te knopen met groei.

VERHUIZING NAAR DORDRECHT
De schuldherschikking gaat gepaard met een verhuis- en een naamsverandering: de nieuwe eigenaars brengen de hoofdzetel naar het Nederlandse Dordrecht, waar de koffiebranderij van de groep gevestigd is.

NIEUWE NAAM PELICAN ROUGE
De nieuwe naam wordt Pelican Rouge, naar het gelijknamige koffiemerk ‘Roode Pelikaan’ dat in 1863 werd opgericht in Antwerpen en dat Autobar zowel in België als in Nederland commercialiseerde. “De naamsverandering bewijst onze intentie om te focussen op kwaliteitskoffie, kwaliteitsdienstverlening en kwaliteitsleveringen en om de klant centraal te stellen in alles wat we doen”, aldus CEO Alain Beyens. Die wil zijn bedrijf in alle verkoopkanalen zien groeien op de premium koffiemarkt.

ACTIEF IN 11 EUROPESE LANDEN
Het voormalige Autobar is actief in elf Europese landen en beheert meer dan 255.000 automaten bij 150.000 klanten. Alles samen werken er 5.000 mensen voor de groep, van wie 210 in België en ruim 800 in Nederland. Alleen al in België bereidt de groep bij zo’n 4500 klanten jaarlijks meer dan 125 miljoen kopjes koffie.

Meer info: PelicanRouge.com

Bron: Koffie.blog.nl

, ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.