Koffie

Merijn Gijsbers in finale Nederlands Baristakampioenschap 2016

18 nov , 2015   Gallery

Merijn Gijsbers, eigenaar van de Eindhovense koffieschool het Koffiegenootschap, behaalde afgelopen dinsdag de finale van het Dutch Barista Championship 2016.

Slechts zes koffieprofessionals gaan door na de voorrondes en maken kans op de ultieme titel; Nederlands Baristakampioen.

De finale vindt plaats tijdens The Amsterdam Coffee Festival, van 18 t/m 20 maart 2016 in de Westergasfabriek. De kampioen zal Nederland vertegenwoordigen op het World Barista Championship in Dublin.

Baristakampioenschap
De opdracht lijkt simpel: in 15 minuten vier espresso’s, vier macchiato’s en vier signature drinks bereiden. Ieder detail moet perfect zijn, de techniek, de smaak en de presentatie. Met zeven juryleden die de deelnemers op de vingers kijken en iedere druppel en ieder woord beoordelen, zijn stalen zenuwen vereist.

Project Pineappely
Merijn heeft zich maanden voorbereid op de voorronde en zal de komende maanden met zijn team verder werken om zijn presentatie te perfectioneren. Zijn favoriete onderdeel is de Signature Drink, waar hij onder andere ananas in verwerkt. Dit drankje heeft er al voor gezorgd dat zijn team en supporters de deelname van Merijn Project Pineappely hebben genoemd.

Bekijk hier de andere finalisten Dutch Barista Championship 2016

, ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.