Apparatuur, Horeca, Koffie

Lattiz melkschuimmachine

3 nov , 2015  

FrieslandCampina, hofleverancier van barista melk, komt met een automatische melkschuimmachine voor de horeca. Het concept, met de naam Lattiz, is ontwikkeld samen met koffiebranders en koffiemachinedealers en levert melkschuim van barista-kwaliteit.

Zo’n drie kwart van de in Nederland bestelde kopjes koffie is een cappuccino of latte macchiato, stelt FrieslandCampina. Toch wisselt de kwaliteit van deze koffie in de horeca nog wel eens, vindt het zuivelconcern.

Dit was voor FrieslandCampina reden om een machine te ontwikkelen die een hoge kwaliteit melkschuim combineert met een hoge kwantiteit, meldt Hesselink Koffie, een van de leveranciers van Lattiz.

Ongekoeld houdbaar
De machine levert melkschuim voor een cappuccino, latte macchiato of koffie verkeerd, met een snelheid van zes koppen per minuut. De melk voor de machine wordt geleverd in 4 liter bag-in-box. Deze melk is zeven dagen ongekoeld houdbaar in de machine. Hiermee kunnen 140 cappuccino’s verzorgd worden.

De Lattiz bevat slechts zes knoppen, wat het gebruiksgemak ten goede komt. Er is een keuzemenu voor een kop, glas, hele of halve kan, of een variabele hoeveelheid (met de +knop).

Optimale hygiëne
Doordat de melk en het product niet met elkaar in aanraking komen, is er een optimale hygiëne en geen extra schoonmaakwerk. Alle onderdelen die met de melk in aanraking komen, worden na gebruik samen met de box verwijderd.

Omdat – vergeleken met andere manieren van melk opschuimen – minder verpakkingsafval wordt geproduceerd, maakt het melkschuim ook onderdeel uit van een duurzaam kopje koffie. De machine zelf is eveneens zeer zuinig in gebruik (A++ energielabel).

De Lattiz wordt geleverd door diverse leveranciers van koffiemachines.

By


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.