Events, Horeca, Koffie

Koffie Master 2015

21 jan , 2015  

Gert-Jan Schilder, de eigenaar van Kaldi Koffie en Thee heeft gisteren de titel ‘Koffie Master 2015’ gewonnen. In het Stadscafé namen Apeldoornse bedrijven het tegen elkaar op om erachter te komen wie in Apeldoorn de lekkerste espresso en cappuccino maakt. Daarnaast kreeg hij ook nog een certificaat voor ‘de beste smaakbeleving’.

Door het dolle heen was Schilder toen hij hoorde dat hij de wisseltrofee en het prijzenpakket had gewonnen en ook zijn vrouw en dochter gilden het uit van blijdschap. ,,Ik had dit echt niet verwacht”, zegt Schilder (53), die de zaak aan de Paslaan twee jaar geleden overnam.

Tijdens de wedstrijd moest elke ‘barista’ voor de jury een kopje espresso, cappuccino en een ‘signature’ maken. Hier kregen ze precies vijftien minuten de tijd voor. De signature is een soort eigen specialiteit, een persoonlijke handtekening van de barista. Iedere deelnemer gaf daar dan ook zijn of haar eigen draai aan.

De jury bij de verkiezing bestond uit Inge de Boer (eigenaresse van een ijssalon en espressobar), Alessandro Piccolo (barista en ook wel ‘koffiekameleon’ genoemd) en Kyra Vellinga (Noord-Nederlands baristakampioen 2013). ,,Wat ons opvalt is vooral het enthousiasme bij de deelnemers”, zegt De Boer. ,,Je ziet dat iedereen zich echt goed heeft voorbereid.” De jury had het dan ook best lastig bij het kiezen van de winnaar. Vellinga: ,,Je ziet bij iedereen veel passie voor het product.”

Bron: DeStentor.nl

, , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.