Horeca, Koffie

Gratis koffie in Geldrops ziekenhuis verboden

7 apr , 2015  

Het Sint Anna Ziekenhuis mag geen gratis koffie en thee meer verstrekken. Dat is volgens de rechter in Den Bosch in strijd is met de huurovereenkomst met de exploitant van een koffiecorner, Annamaas bv.

Gratis koffie heeft effect op de aankopen in de koffiecorner
De exploitant vreesde voor een daling van de inkomsten, omdat mensen geen koffie en thee meer kopen in de koffiecorner als het ziekenhuis het zelf gratis weggeeft, aldus Omroep Brabant.

‘Aangenaam wachten’
De gratis koffie werd sinds de zomer 2014 op beperkte schaal aangeboden in het kader van het concept “Aangenaam wachten”, waarin onder meer in twee wachtgebieden gratis koffie en thee in porseleinen kopjes werd verstrekt.

Concurrentieverbod
De rechter gaf de eigenaar van de koffiecorner gelijk, zo blijkt uit de uitspraak.
Het aanbieden van gratis koffie en thee valt onder het concurrentieverbod dat in de huurovereenkomst is opgenomen, zo meldt Omroep Brabant.
Het huurcontract is in 2010 gesloten en duurt nog tot 2020. De rechter heeft daarom besloten dat het ziekenhuis per direct moet stoppen met het gratis uitdelen van koffie en thee.

Nog wel toegestaan op de SEH
De stichting mag nog wel koffie en thee uitdelen op de spoedeisende hulp. Daar heeft de exploitant van de coffee-corner geen bezwaar tegen gemaakt.

Bron: Facto.nl

By


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.