Koffie

Emilio Pucci – illy Art Collection

8 nov , 2016  

Emilio Pucci en illy, twee voorvechters van Italiaanse verfijning, zijn blij hun eerste samenwerking bekend te maken. Het in Florence gevestigde modehuis en het koffiebedrijf uit Triëst zijn samen in zee gegaan om een speciale collectie gedecoreerde koffiekopjes te maken. De kopjes maken deel uit van illy’s befaamde Art Collection en halen inspiratie uit zes exclusieve, handgetekende sjaalprints – “Cities of the World” – van Emilio Pucci. De prints bevatten fragmenten van grootsteden overal ter wereld. Een ervan werd in 1957 ontworpen door Emilio Pucci zelf.

“Het is de eerste keer dat we met een modemerk samenwerken”, aldus Carlo Bach, Art & Creative Director van illy en het brein achter het succesvolle kunstprogramma. “Emilio Pucci was beslist ook een kunstenaar en het was dus logisch om zijn levenslange visie en onmiskenbare stijl via het iconishe kopje tot leven te brengen.”

“Mijn vader was altijd aan het schetsen, tekenen of creëren”, aldus Laudomia Pucci, dochter van wijlen Emilio Pucci en huidig Image Director van het modemerk. “Hij was eigenlijk evenveel kunstenaar als modeontwerper. Het is geweldig om zijn werk te zien tussen die van befaamde moderne kunstenaars die eerder voor illy ontwierpen.”

Sinds zijn ontstaan in 1992 werkte de illy Art Collection samen met honderden toonaangevende kunstenaars, inclusief topnamen uit de kunstwereld zoals Marina Abramović, Robert Rauschenberg, Jeff Koons, Julian Schnabel, Anish Kapoor en Daniel Buren. Ieder van hen stelde zijn of haar creativiteit ten dienste van illy met een aparte afdruk op de kopjes. Het resultaat is een prachtige reeks verzamelobjecten die elke gedekte tafel nog mooier maakt. Het espressokopje, ontworpen door architect Matteo Thun in 1991, is nu wereldwijd een herkenbaar symbool van topkwaliteit en bevlogen aandacht voor detail.

De Emilio Pucci – illy Art Collection heeft zes verschillende prints die op drie verschillende formaten porselein te vinden zijn: espresso, cappuccino en mok. De grillige prints die Florence, Rome, Milaan, New York, Londen en Parijs portretteren, werden geselecteerd uit de populaire “Cities of the World”-collectie van Emilio Pucci. Het verhaal van deze opmerkelijke prints begint in 1957, wanneer Emilio Pucci zijn eigen iconische Battistero-illustratie neerpende, een bijzondere tekening van de Piazza Santa Maria del Fiore in Florence met vluchtige, felle accenten van helder citroengeel, mandarijnoranje, “Emilio” roze en diep fuchsia. De designs werden oorspronkelijk gemaakt voor zijn chique sjaals in zijde twill en waren bedoeld als een draagbare postkaart. Noem het een liefdesbrief aan de thuisstad van Pucci en een souvenir dat zijn klanten konden meenemen bij hun terugkeer naar huis.

De originele tekening, met haar ruwe lijnen en felle kleurblokken, heeft de typische signatuur van Pucci en zijn onnavolgbare stijl. Het is de blauwdruk geworden voor de andere handgetekende steden die de voorbije jaren volgden. De Emilio Pucci – illy Art Collection is te koop in sets die verpakt zijn in een speciaal daartoe ontworpen Pucci-doos waarop de verschillende monumenten van de “Cities of the World”-ontwerpen in elkaar verweven zijn tot één denkbeeldige wereldwijde skyline op een achtergrond van felle Pucci-kleuren.

Deze kopjes zijn veel meer dan beminde objecten. Ze worden beschouwd als kleine kunstwerkjes om dagelijks met bewondering te bekijken en gebruiken. Elk kopje is genummerd, gesigneerd en beschikbaar in beperkte oplage. De kopjes zijn te koop via selecte kanalen, zoals de winkels van illy, enkele zorgvuldig gekozen designwinkels en pop-up shops overal ter wereld. Ook via de online flagship store van Emilio Pucci in Europa: www.emiliopucci.com.

De Emilio Pucci – illy Art Collection is beschikbaar vanaf oktober, perfect als kerstgeschenk en te koop vanaf €33,-

By


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.