Koffie

Douwe Egberts lanceert luxe koffie & thee corner voor kantoor

10 sep , 2014  

Douwe Egberts Professional introduceert een inspirerende koffie- en theecorner voor op kantoor: D.E Coffee Kitchen. De Nederlandse koffiebrander komt met een moderne, geautomatiseerde koffiebeleving op het werk waarbij medewerkers zelf barista kunnen zijn. Met D.E Coffee Kitchen beantwoordt het bedrijf de vraag naar kwalitatieve koffie en thee op het werk. De koffiecorner, met kwaliteitskoffie en -thee voor een aantrekkelijke prijs, wordt volledig beheerd en geëxploiteerd door Douwe Egberts Professional. D.E Coffee Kitchen vervult een rol naast de gebruikelijke gratis koffie- en theevoorzieningen. De corner wordt vanaf dit jaar geplaatst bij een aantal grote zakelijke klanten, zoals onderwijsinstellingen, ziekenhuizen en ondernemingen.

“De werkomgeving wordt steeds minder een kantoor en steeds meer een plek waar medewerkers zich thuis willen voelen. Een inspirerende omgeving waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en comfort”, aldus Frans Saelman, algemeen directeur van Douwe Egberts Professional in Nederland. De koffie- en theekwaliteit die men thuis of in horeca gewend is, wil men ook op het werk ervaren. Deze ontwikkelingen hebben tot gevolg dat koffieliefhebbers meer verwachten van een kop koffie en ook bereid zijn hiervoor te betalen. Met D.E Coffee Kitchen creëren wij als markt-leider in het zakelijk segment de ultieme koffiebeleving op het werk. D.E Coffee Kitchen is geboren uit liefde voor de beste koffie en thee en maakt barista-kwaliteit op het werk mogelijk.

de500_1[1]

Kwaliteitskoffie maakt werk aangenamer
Uit een representatief onderzoek* naar koffie en thee op het werk blijkt dat ruim 40 procent van de Nederlanders vindt dat de kwaliteit van de koffie op kantoor te wensen overlaat. En dat terwijl bijna tweederde van werkend Nederland niet zonder koffie kan tijdens kantooruren. Een kwalitatief goede kop koffie of thee zou voor bijna de helft van de Nederlanders het werk een stuk aangenamer maken. Goede koffie inspireert één op de drie medewerkers en ongeveer 40 procent van de respondenten wordt er creatiever van. Een mooie koffiecorner zorgt zelfs voor meer werkplezier volgens 43 procent van de Nederlanders. Dat de omgeving van de koffie- of thee-automaat ook een belangrijke rol speelt, komt grotendeels omdat werknemers er ook daadwerkelijk iets doen€™. Ruim de helft van de Nederlanders praat bij de automaat bij met collega’s en ook wordt er kort zakelijk overlegd.

Veel over voor goede koffie en thee op het werk
Voor een goede kop koffie of thee hebben we wel wat over. Meer dan de helft van de Nederlanders loopt of fietst er graag voor om en we gaan zelfs het kantoorgebouw uit tijdens werk voor de dichtstbijzijnde koffiebar (bijna 10 procent). In totaal haalt bijna een derde van de werkenden ergens anders koffie of thee. Naast lekker moet het ook vers zijn: voor 63 procent van de respondenten gaat er niets boven verse bonen en verse melk voor speciale koffies zoals een latte macchiatto of cappuccino. Dat een goede start van de werkdag zelfs afhankelijk is van een goede kop koffie vindt maar liefst 80 procent van de Nederlanders.

Nederlandse creativiteit & Zwitserse precisie
De espressomachine uit de corner, de D.E Barista Professional, die Douwe Egberts Professional samen met het Zwitserse merk Schaerer speciaal hiervoor ontwikkelde, brengt barista-kwaliteit naar het werk. Het apparaat is in staat met drie verschillende, door de koffiemeesters van D.E geselecteerde espressoblends, een enorm gevarieerd aanbod aan koffies te zetten. De machine biedt naast de bekende koffievariaties ook een aantal bijzondere smaken siroop zoals Vanilla, Salted Caramel en Raspberry. Daarnaast biedt de D.E Barista Professional ook koude dranken zoals een koude latte mac-chiato of koude chai latte maar ook een bijzondere selectie van Pickwick Slow Tea. In het ontwerp van de corner wordt gebruik gemaakt van warme, natuurlijke en authentieke materialen zoals notenhout in combinatie met robuust staal en frisse tegels – de typische Friese witjes – een knipoog naar de roots€™ van Douwe Egberts in Joure.

Duurzame corner
In D.E Coffee Kitchen is ook rekening gehouden met het milieu. Zo is er gebruik gemaakt van energiezuinige materialen zoals LED-verlichting en gerecyclede en 100% biologisch afbreekbare materialen voor bijvoorbeeld de koffie- en theebekers. De speciale bekers zijn gemaakt van suikerrietvezels. Daarnaast vinden productie en transport op zo energie-efficiënt mogelijke wijze plaats en zijn de 100% Arabica koffieblends die worden gebruikt volledig UTZ Certified.

By


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.