Gezondheid, Koffie

De barista in de zorg: Carista

21 jan , 2016  

Jacobs Douwe Egberts (JDE) gaat met het nieuwe Carista-concept een bijdrage leveren aan de ouderenzorg. JDE zet Carista’s in: vrijwilligers die met behulp van koffie, thee en aandacht zorgen dat bewoners van zorginstellingen zich een beetje thuis voelen.

JDE heeft dit concept ontwikkeld op basis van een onderzoek waaruit blijkt dat verzorgden in zorginstellingen nauwelijks meer tijd hebben voor een praatje met bewoners en een kop koffie. Terwijl juist dat belangrijke momenten zijn voor ouderen, blijkt uit het onderzoek van Consumatics. De Carista van JDE probeert dat momentje aan ouderen te geven.

Carista-box
De vrijwilliger gebruikt een speciale Carista-box bestaande uit spelletjes, muziek van vroeger en nostalgische verhalen. Sander van der Linden, marketing directeur: “De combinatie van goede koffie en thee met aandacht van de Carista maakt daadwerkelijk een verschil, dat bleek al snel uit de pilot die uitgevoerd werd.”

Pilot
De pilot vond onder meer plaats bij Zorgorganisatie Pennemes in Zaandam, die ook een belangrijke rol speelde bij de inhoudelijke ontwikkeling van het Carista-concept. Wim Heijboer, Manager Hoteldiensten van Pennemes: “Het Carista-concept laat zien dat er kansen liggen als de zorg en het bedrijfsleven elkaar helpen. Tijd en mankracht worden schraler in de zorg, dat merken we hier elke dag. Een Carista biedt uitkomst.”

Bron: Outofhome-shops.nl

, , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.