Koffie

Bazar 1616

10 sep , 2014  

Bazar Coffee & Tea introduceert vijf jaar na de lancering van het merk voor het eerst een limited edition, premium koffielijn: Bazar 1616. Elk jaar zal Bazar een nieuwe oogst selecteren en op zoek gaan naar de meest unieke bonen, plantages en productiemethodes. De eerste premium koffielijn van Bazar 1616 heet #01 Sumatra Honey Processed en is vanaf juni in beperkte oplage exclusief verkrijgbaar bij geselecteerde horecagelegenheden.

Raymond Jongejeugd, Manager Bazar Coffee & Tea: “Er zijn flink wat ontwikkelingen gaande op het gebied van specialty coffee€™s. Met Bazar 1616 willen wij hier samen met de horecaondernemer op inspelen. Naast onze drie huidige espresso melanges, bieden we daarom nu ook een bijzondere single origin coffee aan. De kenmerkende koffiesmaak en -beleving zorgen voor een zeer onderscheidend karakter. Bazar 1616 zal slechts in enkele tientallen geselecteerde horecagelegenheden verkrijgbaar zijn, daar waar de aandacht en beleving rondom koffie van het hoogste niveau is.”

bazar-02[1]

1616 servies
Speciaal voor de 1616 koffielijn creëerde Bazar een 1616 servies. Opvallend is het koffiekopje, dat ontwikkeld werd in samenwerking met barista’s voor een optimale smaakbeleving. Het ontwerp is een mix van modern en klassiek wat tot uiting komt in een strak design van het kopje met logo en een krullend oortje. De matte afwerking van het servies sluit mooi aan bij het design van de bonenzak.

1616 Heritage
De exclusieve single origin Bazar 1616 is vernoemd naar het jaar waarin de Nederlander Pieter van den Broecke arriveert in de Jemenitische stad Mocha en in aanraking komt met koffie. De stekken van de koffieplant die Van den Broecke mee terugnam naar zijn vaderland, vormen vandaag de dag de basis voor het grootste deel van de wereldwijde koffieproductie. Geïnspireerd door deze historische gebeurtenis reist Bazar de wereld over op zoek naar de meest unieke bonen, plantages en productiemethoden met het idee jaarlijks een nieuwe specialty koffie te selecteren.

 

, ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.