Horeca, Koffie

Barista melk van Queens of Dairy

12 mrt , 2017  

Op het Amsterdam Coffee Festival van 10 t/m 12 maart lanceert Queens of Dairy een voor en met barista’s ontwikkelde verse melk voor koffie. De Barista Coffee Milk wordt gemaakt van verse melk van Jersey koeien en heeft de ideale vet-eiwit verhouding voor ultrafijn melkschuim en een heerlijk romige smaak. Queens of Dairy is een nieuw merk dat specialty zuivel naar de markt wil brengen.

Meer aandacht voor melk
De afgelopen jaren heeft de koffiecultuur in Nederland een sterke groei doorgemaakt, gekenmerkt door een sterke focus op de kwaliteit en herkomst van de koffie. Barista’s hebben kennis en passie voor koffie en de bereidingswijze. Aangezien van alle koffieconsumpties  buitenshuis 34% een melkkoffie is, is aandacht voor de kwaliteit en herkomst van de melk een volgende belangrijke stap. Queens of Dairy wil dit  stimuleren met de introductie van verse Barista Coffee Milk.

Barista Coffee Milk
Voor de ontwikkeling van de Barista Coffee Milk heeft Queens of Dairy samengewerkt met top barista’s en onderzoek gedaan bij NIZO food research. Stap voor stap is gekeken wat de beste uitgangspunten zijn voor het processen van de verse melk en wat dit doet met de kwaliteit en smaak van het melkschuim in de koffie. De Barista Coffee Milk wordt niet gehomogeniseerd, om de natuurlijke vetstructuur in de melk te behouden, en wordt afgeroomd tot 4,8% om de melk perfect in balans te laten zijn met de koffie en deze niet te overheersen.

Voor de Barista Coffee Milk wordt melk van Jersey koeien gebruikt met een natuurlijk hoog  eiwit en vetgehalte. De melk komt van een kudde van vijftig Jersey koeien in de omgeving van Zwolle. Door de melk van één herkomst te betrekken kan op de kwaliteit en smaak van de melk gestuurd worden.

Voor en met barista’s ontwikkeld
Barista Dagmar Geerlings, finaliste van het Dutch Barista Championship 2017, heeft enthousiast meegewerkt aan de ontwikkeling van de melk. “Specialty koffie heeft als kernwaarde dat producten traceerbaar zijn. Dit is niet alleen belangrijk in de zin van kwaliteitscontrole en verbetering, maar zorgt er ook voor dat de koffie boeren uiteindelijk meer geld kunnen verdienen. Dat er nu een melk is in Nederland, die zich bij deze waarden aansluit en waarbij er in de productie gelet is op de smaak in combinatie met koffie is precies het stukje wat nog miste in koffie-Nederland,” aldus Dagmar Geerlings.

Amsterdam Coffee Festival 2017
De Barista Coffee Milk van Queens of Dairy wordt gelanceerd op het Amsterdam Coffee Festival, dat van 10 t/m 12 maart 2017 plaats vindt in de Westergasfabriek Amsterdam. Op zaterdag 11 maart is daar de finale van het Dutch Barista Championship 2017. Finaliste Dagmar Geerlings zal tijdens haar run met de Barista Coffee Milk van Queens of Dairy werken.

, , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.