Events, Horeca, Koffie

Het Amsterdam Coffee Festival #acf2018

31 jan , 2018  

Maak je klaar voor een ontdekkingstocht op de 5e editie van The Amsterdam Coffee Festival, de showcase van de moderne koffiecultuur en creatieve subculturen. Laat je meevoeren langs creatieve start-ups, innoverende pioniers en gewaardeerde merken. Van specialty proeverijen tot marktpresentaties, vakkundige workshops en demo’s van bekende barista’s, het grootste koffie-event van de Benelux kan beginnen. Of je nu liefhebber, professional of thuisbarista bent, het ACF is the place to be.

The Amsterdam Coffee Festival is voor het vijfde jaar het event voor koffieliefhebbers, barista’s, koffieprofessionals en foodies. Meer dan 100 deelnemers laten de laatste trends, ontwikkelingen en producten zien, ruiken en proeven aan de verwachte 15.000 bezoekers. Het evenement is voor zowel professionals als consument geliefd door de ongedwongen, informele sfeer.

Het evenement waar de koffiewereld naar uitkijkt
Van koffie-autoriteiten tot gezellige koffieleuten, het festival heeft meer dan genoeg in petto voor iedereen die iets met koffie heeft. Allround koffie-expert Moniek Smit is sinds de eerste editie nauw betrokken bij The Amsterdam Coffee Festival. Smit: “Dit is het evenement waar de hele koffiewereld naar uitkijkt, deelnemers maken echt werk van hun presentatie en de interactie met bezoekers. Die energie maakt het festival direct bruisend. Bezoekers voelen zich welkom en laten zich graag verrassen met nieuwe ervaringen en ontmoetingen.”

NL Coffee Summit, Espresso Martini Party en Project Waterfall
Vrijdag 9 maart start het festival met de vakdag, inclusief het nieuwe ‘Benelux Coffee Summit’ waar deskundigen en leiders uit de koffie-industrie ervaringen en cases delen en discussiëren tijdens debatten. De afsluiting van de vakdag valt samen met de festivalopening voor consument, met als hoogtepunt de Espresso Martini Party. Zaterdag en zondag (10 en 11 maart) staan de deuren open voor iedere koffiefanaat. Met je bezoek steun je Project Waterfall, projecten voor schoon drinkwater in koffieproducerende landen. 10% van de winst van het festival wordt gedoneerd, vorig jaar was het totaal bedrag, inclusief donaties tijdens het festival, maar liefst € 49.700.

5 DINGEN DIE JE NIET MAG MISSEN (VOLGENS DE EXPERTS)

  1. KOFFIE KOFFIE KOFFIE – Verwacht meer dan 200 soorten koffie die je kan proeven. De beste barista’s helpen je op weg bij het leren kennen van nieuwe koffiesoorten en zetmethodes. Ook dit jaar volgen de nieuwste internationale koffiebranders elkaar op in True Artisan Café, in actie met o.a. de nieuwste espressomachine La Marzocco Leva. Zet je schrap voor uitgesproken smaken en spannende combinaties, begeleid door de tunes van DJ’s.
  2. KAMPIOENSCHAPPEN – Het Coffee Mixologists Competition is terug na de succesvolle lancering op het festival vorig jaar. Internationale duo’s van barista’s en bartenders mixen, shaken en presenteren innoverende en creatieve cocktails. Haal je eigen cocktail bij Tia Maria + Coffee Project en geniet van dit spektakel in stijl. Alle officiële SCA Nederland kampioenschappen zijn live te volgen, van Coffee Brewers tot Latte Art. Dit jaar is het Dutch Barista Championship extra spannend: de winnaar plaatst zich voor het wereldkampioenschap, in juni in Amsterdam.
  3. THE LAB – Zaterdag en zondag is het Lab open voor iedere bezoeker met continu interactieve presentaties, demo’s, workshops en discussies. Van koffiecocktailrecepten met Tia Maria tot een les koffieproeven met Single Estate Coffee roasters, bezoekers van The Lab gaan gegarandeerd met een dosis nieuwe kennis naar huis. Vrijdag maakt The Lab plaats voor Benelux Coffee Summit, de nieuwste toevoeging aan het festival, geprogrammeerd voor koffieprofessionals en horecaondernemers.
  4. SHOPPEN – Kom je je nieuwe favoriete koffie tegen of zie je een kopje dat echt niet mag ontbreken in je keukenkastje? Tijdens het festival kan je je festival tote bag vullen met de nieuwste producten en goodies. Naast zakjes verse koffie van koffiebranders als Stooker Roasting Co., Keen Coffee en Single Estate Coffee kom je de eetbare koffiereep tegen van Coffee Pixels, brewing kits van Bodum, leren schorten van Leder Welt, Matcha tea van Tea Pigs en kan je je complete koffie set-up vinden bij de shop van Specialtycoffee.nl, met o.a. Hario en Chemex.
  5. LATTE ART LIVE – Latte Art Live heeft dit jaar een eigen podium voor de beste latte artiesten. Kijk de beste schenkende kunstenaars op de vingers en leer eindelijk hoe je een hartje in je cappuccino krijgt. Of ga voor figuren als zwanen, draken en bloemen. Geïnspireerd geraakt en wil je zelf je skills laten zien? Dan is de Alpro Latte Art Throw Down perfect voor jou.Kaarten zijn te bestellen vanaf 12 euro via amsterdamcoffeefestival.com, houd de website ook in de gaten voor programma updates.

, , , , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.