Koffie

8 Procent daling koffieproductie voor Brazilie

18 sep , 2014  

Brazilië, ‘s werelds grootste uitvoerder van koffie, voorziet dit jaar een daling van de productie met 8 procent. Reden zijn de slechte meteorologische omstandigheden die gezorgd hebben voor een mindere oogst van arabica-koffie. Dat heeft Conab, een agentschap van het Braziliaanse ministerie van Landbouw, dinsdag bekendgemaakt.

‘Brazilië zal dit jaar naar schatting 45,1 miljoen zakken van 60 kg koffie (arabica en robusta) produceren. Dat betekent een daling met 8,16 procent ten opzichte van de voorgaande oogst. De wijziging is te wijten aan de arabica-koffie, die een daling laat optekenen met 16,1 procent’, aldus Conab in een persbericht.

De schatting komt uit op 32,1 miljoen zakken voor de arabica-koffie, waarmee die goed is voor drie kwart van de koffieproductie door Brazilië.

Conab ziet in de cijfers onder andere de impact van de zware droogte tijdens de eerste maanden van het jaar, maar ook van de vrieskou die plantages in de staat Parana verwoestte in 2013.

De productie van robusta zou rond de 13 miljoen zakken uitkomen, hetgeen dan weer een stijging met 19,9 procent betekent. Reden voor de toename hier ligt bij een stijging van de productiviteit en gunstige weersomstandigheden in de staat Espirito Santo, de voornaamste productent van de variëteit.

Brazilië is met 2,2 miljoen hectare aan koffieplantages de belangrijkste producent en uitvoerder van koffie ter wereld.

Bron: DeStandaard.be

By


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.