Koffie

5 manieren waarop je een kop koffie kan zetten

23 dec , 2022  

Een kopje koffie in de ochtend is voor veel mensen een gewoonte, misschien dat jij het ook wel doet. Zo kun je even lekker wakker worden en ga je goed de dag tegemoet. Maar wist je dat je veel verschillende soorten manieren hebt om koffie te zetten? Hieronder vertellen we je vijf manieren waarop je een kop koffie kan zetten.

Filterapparaat 

Een filterapparaat ken je misschien nog wel van bij je oma, dit apparaat is namelijk al een vrij oude methode van koffie zetten, maar dit wordt ook tot op heden nog steeds gedaan. Voor deze methode heb je een filterapparaat nodig, een filter, water en de koffiebonen. Je legt het filter in het apparaat, doet de gemalen koffiebonen er bij en zorgt dat er voldoende water in het reservoir zit. Vervolgens zet je hem aan en kun je na een tijdje genieten van een bakje koffie. 

Oploskoffie

Oploskoffie is de koffie die in de koffieautomaten op werk of op school zitten. Dit is een soort poederkoffie, waarbij versie koffie wordt gezet en vervolgens wordt gedroogd. Er blijft dan een poeder achter, waar je alleen water hoeft bij te doen om koffie te krijgen. 

Pistonmachine

Deze methode wordt vaak in de horeca gebruikt. Je hebt hiervoor gemalen bonen nodig, meestal worden deze ter plekken gemalen. Je vangt deze gemalen bonen op in de piston. Vervolgens pak je een stamper en stamp je de gemalen bonen plat. De piston doe je daarna in het apparaat, hierna druk je op een knopje, waardoor er heet water langs stroomt wat vervolgens omgezet wordt in koffie. 

Koffiepads

Je kunt ook gebruik maken van koffiepads, dit zijn een soort ronde zakjes met gemalen koffie er in. Leg deze zakjes in een koffiezetapparaat en doe vervolgens het reservoir vullen. Door het hete water wat langs het koffiepad stroomt krijg je uiteindelijk je koffie. 

Koffiecupmachine 

Als laatst heb je de koffiecupmachine, hierin moet je koffiecups stoppen. In deze koffiecups zit versgemalen koffie, je hebt tegenwoordig ook koffiecups met vitamines. De machine maakt gaatjes in de cups, waarna er water doorheen stroomt om zo jouw koffie te maken. 

Een lekker bakje koffie in de morgen, wie neemt dat nou niet? Hoe je deze koffie zet kun je veel in variëren, ook de smaak verandert er door. Zo kun je kiezen voor de ouderwetse koffiefilter, oploskoffie, een pistonmachine, koffiepads of zelfs een koffiecupmachine. Wat je ook kiest, zolang het kopje koffie maar lekker smaakt!

By


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.