Gezondheid, Horeca

Minder zoutgebruik in de horeca

12 feb , 2019  

Wist je dat meer dan de helft van de huidige horecaondernemers één of meerdere maatregelen neemt voor het terugdringen van het zoutgebruik? Ongeveer 65% om precies te zijn. Dit is het resultaat dat uit een onderzoek in gekomen, gehouden door de KHN. Het verminderen van het zoutgebruik is helemaal niet zo vreemd. Het is niet alleen een gezonde keuze, maar ook een van de belangrijkste thema’s die op dit moment binnen de horeca gaande is. Kies jij binnenkort ook voor deze gezonde keuze. Je zult merken dat de gerechten die je serveert, zonder het toevoegen van een grote hoeveelheid zout, nog steeds even lekker zijn.

Een aantal handige tips voor minder zoutgebruik in de horeca
Het vervangen van zout is helemaal niet zo moeilijk. Sterker door, door gebruik te maken van andere specerijen en kruiden in de keuken kun je het eten nog steeds goed op smaak brengen. Ook kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om niet standaard een zoutvaatje op tafel te zetten, maar dit alleen maar te serveren als jouw gasten hier specifiek naar vragen. Door te kiezen voor dit alternatief, geef je gezonder eten een flinke boost. Op dit moment eet maar liefst 85% van alle Nederlanders meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van zes gram. Zout is namelijk regelmatig verwerkt in kant-en-klare voedingsmiddelen uit te de supermarkt.

Vervang de peper en zout stelletjes op tafel
Neem je binnenkort ook maatregelen voor het terugdringen van het zout? Begin bijvoorbeeld met het vervangen van de peper en zout stelletjes, die te bestellen zijn via Horecatraders. Zo weet je zeker dat je, samen met het bereiden van de juiste gerechten, goed eten serveert aan jouw gasten. Door het zoutgehalte te verminderen, kun je de kans op klachten aan de nieren verkleinen en de gezondheid van jouw gasten stimuleren.

, , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.