Horeca

Livingstone Amersfoort

20 apr , 2015  

Het centrum van Amersfoort kent sinds kort haar eerste specialty coffee bar: Livingstone. Neem een klein straatje achter de Hof en je belandt op de Groenmarkt nummer 11 in een totaal andere wereld. Letterlijk, want prominent in de zaak hangt een metersgrote landkaart. Op het eerste gezicht een verwijzing naar de reislust van de eigenaar, maar wie beter kijkt ziet dat het de zogeheten koffiegordel weergeeft die zich rondom de evenaar bevindt. En dat is precies wat Livingstone wil: je mee op reis nemen en de wereld van koffie op een andere manier laten ontdekken.

Nederlanders drinken veel koffie. Volgens eigenaar Raymond Veldhoen zou dat altijd kwalitatieve koffie moeten zijn. Raymond was jarenlang barista bij espressobar Coffee United op station Amersfoort. Vanuit zijn passie voor goede koffie en zijn ondernemerslust, besloot hij na sluiting van deze bar zijn eigen zaak op te zetten. Dit werd een specialty coffee bar, waarbij hoogwaardige koffie centraal staat en lichter gebrande bonen ervoor zorgen dat het bredere en meer verfijnde smakenpallet van koffie naar buiten komt. Een smaak die voor veel inwoners van Amersfoort nieuw zal zijn, en Raymond vindt dat iedereen dit een keer moet hebben geproefd. Deze koffie leent zich ook uitstekend voor andere zetmethoden zoals de Chemex en Clever naast de inmiddels gebruikelijke espressomachine. Specialty coffee bars zijn al te vinden in grotere steden, maar voor Amersfoort is het de eerste.

Livingstone blijft desondanks een laagdrempelige koffiebar waar iedereen zich thuis moet voelen. Dit blijkt ook uit het huiskamergevoel door de gezellige hangbank, de knusse retrozitjes, de bordspellen en de planten die overal door de zaak verspreid staan. Ook kun je er naast heerlijke filterkoffies terecht voor kwalitatieve thee, bijzondere frisdrank, sapjes, ontbijt en taartjes. Bovendien is er gratis wifi en fijne werkplekken met voldoende stopcontacten.

De ontdekkingsreis binnen Livingstone gaat ook buiten de deur verder. Zo zijn de koffiebonen (van branderij Caffenation) en zetmethoden te koop voor thuis . Maar ook de kennis over koffie wil Raymond meegeven: er zullen regelmatig koffieworkshops worden georganiseerd, waarin de geschiedenis van koffie wordt behandeld en het cuppen (proeven) van verschillende koffie. Ook is er ruimte voor de praktijk: van het zetten van de perfecte espressoshot tot het maken van feilloos melkschuim. Op 30 april (van 19:00-ca 22:00) vindt de allereerste workshop plaats en er zijn nog plaatsen! Loop even binnen bij Livingstone voor meer informatie.

,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.