Horeca

Koffie na etentje favoriet koffiemoment in horeca

12 sep , 2014  

Voor een kwart van 550 ondervraagde Nederlanders is een kop koffie na een etentje in een restaurant het favoriete koffiemoment buiten de deur. Dat blijkt uit een onderzoek van een internationale levensmiddelenfabrikant.

Vooral mannen houden van een kop koffie na een diner in een restaurant, zo blijkt uit het onderzoek. Voor het onderzoek werden 550 Nederlanders naar hun mening rond koffie op het werk en in de horeca gevraagd. Dit onderzoek is uitgevoerd in juni 2014.

Van de ondervraagde mannen zegt 30 procent dat de kop koffie na een maaltijd in een restaurant het meest favoriete koffiemoment buiten de deur is. Van de ondervraagde vrouwen is dat 20 procent. Van de vrouwen geeft bijna 27 procent de voorkeur aan een kop koffie tijdens het winkelen. Van de ondervraagde mannen kiest ruim 21 procent hier voor.

Horeca
Ruim 13 procent van de ondervraagden geniet het meest van een kop koffie bij het ontbijt in een hotel. Bijna twee keer zo veel mannen (18 procent) als vrouwen (ruim 9 procent) noemen dit als favoriet moment voor koffie in de horeca.
In landen als Italië, Frankrijk en Spanje drinken veel mensen ’s ochtends een kop koffie in een café of bar, nog voor ze naar hun werk gaan. In Nederland komt dit nauwelijks voor. Eén op de vijf ondervraagden geeft als reden dat Nederlandse cafés in de ochtend niet gezellig of zelfs gesloten zijn.
Drie kwart van de koffie die Nederlanders buiten de deur drinken, wordt op het werk gedronken.

Bron: Koffiegek.nl

By


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.