Horeca, Koffie

DEAC Koffie Experts viert 50 jaar espresso in Nederland: van rebelse droom tot koffiestandaard

25 jun , 2025  

Op 1 juli 2025 blaast DEAC Koffie Experts vijftig kaarsjes uit. Wat in 1975 begon als een gewaagde missie om espresso op de kaart te zetten in een land dat toen nog massaal aan de filterkoffie hing, is uitgegroeid tot een toonaangevend familiebedrijf in de Nederlandse koffiebranche. Inmiddels levert DEAC niet alleen koffiemachines, maar complete oplossingen voor de horeca, van baristatrainingen tot technische ondersteuning.

De vroege revolutie: espresso vóór de hype

In de jaren zeventig keken horecaondernemers vreemd op toen DEAC met Italiaanse espressomachines van Faema aan kwam zetten. Espresso? Dat was iets voor vakantie in Italië, niet voor de Nederlandse koffiedrinker. Maar DEAC bleef volharden. Met passie voor kwaliteit, vakmanschap en de kracht van technologie begon het bedrijf aan een missie die zijn tijd ver vooruit was.

“In die tijd moesten we letterlijk koffiedrinkend de weg vrijmaken,” herinnert de familie Van der Windt zich. “Niemand zat te wachten op iets anders dan filterkoffie. Maar wij wisten zeker: dit wordt groot.”

En gelijk kregen ze. Vandaag de dag is espresso in al haar vormen – van romige cappuccino tot krachtige ristretto – niet meer weg te denken uit de horeca, bedrijfskantines en zelfs thuiskeukens.

Meer dan machines: totaalpartner in koffiekwaliteit

Wat DEAC onderscheidt is dat het nooit alleen om de hardware draaide. Natuurlijk leverden ze topmachines van gerenommeerde merken, maar daar bleef het niet bij. DEAC bouwde een compleet ecosysteem voor koffiesucces: technische service, preventief onderhoud, producttrainingen en kennisdeling staan centraal.

Voor horecaprofessionals betekent dit één aanspreekpunt voor alle facetten van het koffieproces. Van het kiezen van de juiste machine tot het trainen van personeel, DEAC is betrokken bij elke stap. Die toewijding en focus op kwaliteit maken het bedrijf al decennialang tot een vaste waarde binnen de horeca.

50 jaar in beeld: De Espresso Courant

Ter ere van het jubileum dook de familie Van der Windt in het rijke archief van het bedrijf. De resultaten zijn gebundeld in een speciale jubileumeditie: De Espresso Courant. Deze krant staat bol van inspirerende verhalen en anekdotes van klanten, medewerkers en partners die samen de geschiedenis en toekomst van DEAC Koffie Experts vormen.

De krant biedt een unieke blik achter de schermen van vijftig jaar koffiegeschiedenis. Van de eerste koffiemachine in een Haagse lunchroom tot de nieuwste innovaties in koffietechnologie—het laat zien hoe één visie uitgroeide tot een nationaal succesverhaal.

Op naar de volgende 50 jaar

Met het oog op de toekomst blijft DEAC zich inzetten voor duurzame innovatie, kennisdeling en koffiecultuur in de horeca. De ambities zijn nog net zo groot als in 1975—maar nu met een halve eeuw ervaring in de rugzak.

Voor iedereen die in de horeca werkt en zijn koffieservice naar een hoger niveau wil tillen, is DEAC Koffie Experts meer dan een leverancier. Het is een partner in smaak, beleving en succes.

, , , , , , , ,

By



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.